Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hur infogar man information automatiskt från SuperOffice till en dokumentmall?

Hur använder jag mallvariabler för att automatiskt infoga information från SuperOffice i en dokumentmall?

För att kunna hämta information från SuperOffice CRM in i dokumenten, som du genererar från SuperOffice, måste du skapa en dokumentmall med mallvariabler. Kontrollera denna FAQ för att lära dig hur du skapar en ny dokumentmall. För att hitta en lista med alla mallvariabler som kan användas i dokument, kolla denna hjälpfil.

För att du ska lyckas när du skapar och använder dokumentmall med variabler vill vi dela med dig några tips:

  1. När du skriver in en mallvariabel i det nya dokumentet rekommenderar vi att börja med att skapa parenteser {} och sedan infoga en variabeltext i parenteserna. Skriv variabeln för hand eller klistra in den oformaterad.
     
  2. När du vill att din dokumentmall ska infoga information från fält som du skapat själv i SuperOffice CRM, måste du först hitta ett variabelnamn.

    För att hitta variabeln öppna Inställningar och underhåll, klicka sedan på Fält (1) och välj fliken där fältet skapades (2). Hitta sedan fältnamnet i listan (3) och dubbelklicka för att öppna det. Mallvaraiblen är längst ner i den rutan som öppnas.

Längst ner i dialogrutan hittar du mallvariabelns namn (4) för informationen lagrad i detta fält.

Notera! Om mallvariabeln av någon anledning inte fungerar, försök att ta bort den, spara dokumentet. Öppna sedan dokumentet och skriv in mallvariabeln igen.


Mer information

Video: How to edit a document template in SuperOffice

Docs: Document templates troubleshooting