Introducing a new Customer Center experience Learn more

Vad ska jag göra när jag får ett fel när jag försöker ta bort användarplan / licens från användaren?

Jag försöker ta bort inloggningsrättigheter från en användare men jag får det här felet:

"Användaren kunde inte ändras av följande skäl Öppna eller uppskjutna förfrågningar:"

Varför händer det och hur åtgärdar man det?

Felet uppstår när användaren har öppna förfrågningar tilldelade honom / henne i SuperOffice Service. För att kunna ta bort inloggningstillträdet måste du antingen otilldela eller tilldela alla öppna förfrågningar, som den här användaren har, innan du kan ta bort inloggningsrättigheten. Följ stegen nedan för att göra det:

  1. Klicka på knappen Ärendehantering (1) i navigatorn och sedan på alternativet Sök ärenden (2).


     
  2. I fältet Ägare är en av (1) välj den användare som du behöver ta bort åtkomst för och i Intern status är lika med (2) välj Öppna status och klicka på knappen Sök (3).


     
  3. Klicka på kryssrutan (1) högst upp på skärmen för ärendelistan för att välja alla ärenden som denna användare har och klicka på Åtgärder, Behandla flera och Ändra (2).


     
  4. Lägg sedan till en bock bredvid Ärende: Ägare (1) och välj en annan användare från rullgardinslistan som ska få de öppna förfrågningarna eller välja att lämna dem otilldelade och klicka på OK (2) för att göra denna ändring på alla valda förfrågningar.

Nu bör förfrågningar flyttas från användaren och du kan ta bort åtkomst till användaren i Inställningar och underhåll en gång till.


Mer information

Hjälp artikel Be en annan ärendehandläggare om hjälp förklarar hur man tilldelar förfrågningar till en annan användare.